Menu Close

2022 metų gruodžio mėnesio renginių kaleidoskopas

Gruodžio 8 dieną gimnazijos aktų salėje įvyko tradicinė Adventinė popietė, kurioje dalyvauti pakviesti visi pirmokai. Šventėje pasirodė skaitovai, solistai Simona Kinderytė, Tautvydas Jonaitis ir Dovydas Navardauskas. Su karštais plojimais klausytojai pasitiko debiutuojančią pirmokų instrumentinę grupę, antrokų instrumentinį ansamblį įspūdingą šokėjų iš „Salto“ pasirodymą. Antrokų skaitovų padovanotos eilės, gimnazijos svečio kunigo Sauliaus Katkaus tartas sveikinimo žodis bendruomenei kvietė susimąstyti apie skubantį laiką ir amžinai išliekančias vertybes. Už šventinį renginį dėkojame dorinio ugdymo mokytojoms Vidai Kačinienei ir Daivai Bukauskienei, menų mokytojams Arūnui Šerpyčiui, Aušrai Danisevičienei, Laimai Petkuvienei.

Gruodžio 9 dieną įvyko Eglutės įžiebimo šventė. Atsakingi gimnazijos pirmokai pakvietė į šventę dainuoti Tautvydą Jonaitį ir net tris šokių kolektyvus, vadovaujamus Aušros Danisevičienės. Reginio scenarijų kūrė ir smagiai vedė Ieva Valančiūtė, Eivina Petrauskaitė ir Matas Viliušis. Gimnazijos kiemelyje karštą arbatą siūlė mokiniai, vaišino Sveikos gyvensenos grupės narės Danutė Žiauberienė, Birutė Knyzelienė ir Vida Rimkienė. Prie šventiškai išpuoštos arkos pirmokės Marija Mažeikaitė ir Guoda Baldauskaitė pakvietė įsiamžinti momentine nuotrauka. Šventėje nuskambėjo padėka Cicilijai ir Keistučiui Rameikiams, padovanojusiems gimnazijai eglutę. Aplink eglutę siautėjęs Grinčas tik dar labiau paskatino visus susirinkusius džiaugtis nuostabia žiema ir jos dovanomis, Kalėdų senelio ištikimieji palydovai elniukai Pikčiurnė ir Šokliukė pakvietė direktorių Stasį Norbutą ir Mokinių prezidentę Eveliną Gečaitę, padedant visiems susirinkusiems, įžiebti eglutę. Sumanūs pirmokai visus pakvietė į kino vakarą gimnazijoje, kuriame vaišino kakava ir pačių keptais šventiškai išpuoštais keksiukais. Atrodo, šiuos šventinius ritualus, sukurtus atsakingų ir kūrybiškų pirmokų bei jų auklėtojų, norėsis kartoti ir kitais metais…


Gruodžio 15 dieną gimnazijoje įvyko Mokinių prezidentės Evelinos Gečaitės inauguracija. Šventėje dalyvavo Jaunieji šauliai. Iškilmingai inauguracijos šventę vedė Julija Zobėlaitė ir Austėja Jurkutė. Lakonišką ir svarų žodį tarė perduodantis savo regalijas Mokinių prezidentas, Rinkimų komisijos pirmininkas Rokas Auryla. Gimnazijos direktorius Stasys Norbutas padėkojo buvusiam prezidentui už nuveiktus darbus, palinkėjo naujajai prezidentei gerų veiklos metų. Eveliną pasveikino klasės draugai ir auklėtoja Giedrė Juškienė. Evelinos mamos Daivos Gečienės kalboje nuskambėjo linkėjimas pasitikėti savo jėgomis ir atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų. Keturioliktoji gimnazijos Mokinių prezidentė savo padėkos kalboje palinkėjo visai mūsų bendruomenei veiklumo ir sutelktumo, padėkojo už galimybę kurti ir realizuoti savo idėjas.


Gruodžio 21 dieną gimnazijoje įvyko projekto „Senjorai savanoriauja ir dalijasi patirtimi su jaunimu“ susitikimas. Jame dalyvavo MČTAU klausytojai, Trečiojo amžiaus universiteto bendradarbiai savanoriai Dalė Jasinskienė, Jonas Kirtiklis , Vida Kniūraitė, Gracijus Naujikas, Rasa Pakalkienė, Vitalius Skaržinskas. Apie gimnazijos dabartį ir ateities planus kalbėjo gimnazijos direktorius Stasys Norbutas, dabartiniai ir buvę gimnazijos mokytojai, mokinių savivaldos atstovai. Mokinių vardu kalbėjo Mokinių prezidentė Evelina Gečaitė. Nuoširdaus pokalbio metu svečiai papasakojo apie savo gyvenimo posūkius, nuoseklų darbą ir lemtingus atsitiktinumus, paskatinusius pasirinkti būsimąją profesiją. Prasmingai nuskambėjo kolegų iš TAU palinkėjimai mūsų gimnazistams: rinktis profesiją atsakingai, įsiklausyti į savo svajonę, nebijoti drastiškai keisti savo pasirinkto kelio. Įkvepiančiuose svečių pasakojimuose nuskambėjo mintis, kad svarbu ne tik svajoti, bet ir konkrečiais žingsniais eiti link savo svajonės. Susitikimo pabaigoje grupės vadovas Vitalius Skaržinskas įteikė gimnazijai knygą apie Trečiojo amžiaus universiteto gyvenimą ir veiklas.
Susipažinti su svečių palikta knyga galite gimnazijos bibliotekoje.

Skip to content